söndag 23 januari 2011

Middagstips!

Här kommer något underbart gott som ni MÅSTE prova!


CITRONKYCKLING MED KRONÄRTSKOCKA OCH GRILLAD PAPRIKA

500-600 gr kycklingfilé, ca 3 st
1 brk inlagda kronärtskockshjärtan (ca 290 gr)
1/2 brk grillad paprika från Fontana
1/2 rödlök
Saften från en stor citron
0,75 dl rapsolja
1,5 msk flytande kycklingfond
1 stor vitlöksklyfta, finriven
1 msk torkad basilika
Salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:
Gröna oliver
Färskpasta

Sätt ugnen på 200 c.
Blanda olja, citronsaft, kycklingfond, vitlök, basilika i en liten skål.
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, fräs i smör i en stekpanna
så att ytan blir fin och lägg sen i en ugnsform.
Skär varje kronärtskockshjärta i 4, gör grova bitar av rödlök och
grillad paprika och lägg i formen med kycklingen.
Salta och peppra, snåla inte!
Häll över citronblandningen och sätt in i ugnen
i 20 minuter, kolla att kyckligen är färdig!
Servera med oliver och pasta.

SÅ GOTT!
Hade aldrig ätit kronärtskocka innan jag smakade den
här rätten, och var väldigt skeptisk, men det var verkligen
HUR gott som helst, jag skulle tro att man förstör det om
man hoppar över kronärtskockan. Mmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar