fredag 9 april 2010

Fredagsmys

Har just ätit en underbar middag som jag och David lagat Y
Paprikahalvor fyllda med lax och creme bonjour, toppat med
Västerbottensost. Sallad, romsås och bondchips till det!

















Hade en Creme Bonjour Naturell i kylen, smaksatte den med salt,
vit -och svartpeppar och pressad vitlök.
Hittade en minibit VB-ost på ICA, perfekt till matlagning!

















Åt vid stora matsalsbordet med flera tända ljus, här våra fina nya
ljuslyktor som vi fick av Josse och Danne. I förgrunden en flaska av
mitt och Malins Y favoritvin A Touch Of Down Under!

















Bondchips, grädda i ugnen tills osten smält och låt dem svalna!

















Smarrig sallad, provade ICAs fetaost idag, den var väldigt krämig
och "kladdig", smakade superbra! Kommer absolut att köpa den
nästa gång det är dags för feta. Testa den!


















Vill du prova? Gör såhär:

Halvera och "urkärna" två stora paprikor i valfria färger, lägg
på en plåt med bakplåtspapper.
Salta tre halvtinade laxfiléer runt om och dela varje i fyra bitar.
Lägg tre små laxbitar i varje paprikahalva, eller lägg i så mycket
som du tycker ryms, kan ju variera beroende på paprikan...

Blanda Naturell Creme Bonjour med salt, vit -och svartpeppar
och en pressad vitlöksklyfta, fördela osten över laxbitarna, se
till att den inte kan rinna ut om den smälter.
Toppa med riven Västerbottensost.
Gratinera paprikahalvorna i ugnen i ca 225 c tills laxen är klar,
viktigt att den inte blir torr!

Medan godsakerna är i ugnen, gör en sallad efter tycke och smak,
och en romsås - vi hade i Creme Fraiche, stenbitsrom, hackad
rödlök, dill och salt och peppar.

Bondchips var gott att knapra på till, speciellt till vin!
Lägg en smakrik ost på runda hårda tunnbröd och gratinera
snabbt i ugnen så att osten smälter, låt bröden svalna och ät
till middagen eller som snacks på festen. Jättegott!

Nu tycker jag att alla ni som gillar lax ska testa detta, en vädigt
god fredagsmiddag! Kändes inte så fasligt onyttigt heller trots
ost och sås. Lätt och fräscht!

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. TACK! Ska absolut prova dina paprika halvor med lax!!!
    Och ditt favorit vin... Är det rött? Har just börjat ÄLSKA rött vin... Är helt galen i det och det bästa av allt är att jag inte blir speciellt bakis heller :)... Om jag dricker lagom alltså ;o).

    SvaraRadera