Jag höll på att glömma bort matlagningen för jag fastnade med
Carro i telefon, vi babblar rätt mycket båda två ;)
Vi skulle ju göra en hel kyckling för första gången, det tar ganska
lång tid så det blev lite sen middag idag.
Först blandade jag ihop smör, flingsalt, pressade vitlöksklyftor
och hackad färsk timjan till en röra. Gjorde några snitt i skinnet
på kycklingen och pulade in smörklickar lite här och där.
Sedan skar jag en citron i grova bitar och stoppade in i kycklingen.
Saltade och kryddade utsidan runtom med vit -och svartpeppar
samt ett jämnt lager grillkrydda och så in i ugnen på 175 grader,
det tar ca 1 timma per kilo och den här vägde 1,7 kg.
Man får ösa över skyn några gånger under tiden.
Mot slutet av tillagningen la vi i morotsbitar och rödlök och så
här såg det ut när det blev klart:
Vi hade inte planerat så bra så vi tog det vi hade hemma som
tillbehör: isbergssallad, äppelskivor, avocado toppad med lite
philadelphiaost med finhackad lök. Det blev gott!
För min skull struntade vi i att göra klyftpotatis till, morötterna
är inte heller ultimata enligt GI men det var väldigt gott och det
är ju faktiskt lördag. Det blev ingen sås av skyn heller, det kändes
överflödigt när vi bara åt grönsaker till. Precis som mitt middags-
tips igår tycker jag att alla som tycker om kyckling ska testa
detta, det blev väldigt saftigt och gott! Billigt är det också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar